Kennis en Innovatie

[barnav]

Kenniscentrum

Voor professionals

HeartLife wil met haar kennis en innovatiecentrum actief de eerste lijn versterken door middel van het organiseren van bijscholingen in het Centrum in Leidsche Rijn, maar ook door het aanbieden van geaccrediteerde bijscholingen online (e-learning). Na een gevolgde e-learning is er altijd mogelijkheid om feedback te krijgen via de specialisten van HeartLife indien er vragen zijn bij toepassingen in de praktijk. Hiermee kan een verwijzing naar de tweede lijn worden voorkomen. HeartLife staat altijd klaar voor directe consultatie, ECG beoordelingen of andere korte cardiologische consulten (KCC’s).

Stel hier uw vraag.

Voor patiënten

De allerbelangrijkste stap in het voorkomen van hart en vaatziekten is begrijpen hoe ze ontstaan. Kennis over de invloed van leefpatronen, voeding en beweging op het hart, alsmede de relatie tussen hersenen en hart is essentieel om bepaald gedrag te veranderen of te gaan volgen. Ook de motivatie om bepaalde medicijnen te gebruiken wordt groter als je begrijpt hoe deze precies werken en wat daarmee het voordeel voor jou en je gezondheid is. HeartLife geef lezingen op speciale informatie-avonden. Maar als u een specifieke vraag heeft, kunt u intekenen op een groepsconsult en zal hier in de groep aandacht aan worden besteed.

Stel hier uw vraag.

HeartLife biedt een geaccrediteerde nascholingen aan (zie agenda) alsmede diverse e-learningmodules. Het unieke van onze e-learning is dat u bij intekening altijd feedback kunt krijgen van één van onze cardiologen wanneer u dat wenst.

Innovatie

HeartLife e-HEALTH

Via e-health monitoring technieken is specialistische 24/7 begeleiding mogelijk van hartfalen, ritmestoornissen en/of leefstijl. Tevens biedt heartLIFE de mogelijkheid om post operatief op afstand”begeleidt te worden. Deze services zijn nog in ontwikkeling. HeartLife in dit stadium de mogelijkheid deel te nemen aan “pilot-studies”. U kunt dit aangeven via ons contactformulier.

Focus Cura

logo-focus-cura

HeartLife werkt aan innovatieve zorgconcepten zodat onze patiënten zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven. Maar wel op een verantwoorde wijze. Hiervoor heeft HeartLife een samenwerking met Focus Cura Zorginnovatie BV, trendsetter in Nederland waar het gaat over Zorg op Afstand en thuismonitoring. Zo werkt Heartlife mee aan de totstandkoming van een unieke ThuismeetApp zodat patiënten via iPad of tablet zelf thuis hun belangrijke vitale waarden in de gaten te houden en direct door te kunnen sturen naar cardioloog of Medische zorgcentrale.

Een toepassing hiervan ziet u hier. Via de BeeldbelApp biedt Heartlife nu al Virtuele consulten aan. U wacht eenvoudige in de virtuele wachtkamer en heeft direct beveiligd beeldcontact met uw HeartLife-cardioloog.

Waar en wanneer u wilt. Een veilig gevoel.

leefh-logo

LEEFH

Stichting LEEFH zal vanaf 2014 de landelijke coördinatie uitvoeren van het onderzoek in FH families. We zullen hierin nauw willen samenwerken met regionale ziekenhuizen om gezamenlijk de opsporing en behandeling van personen met FH voort te zetten.
Hoog cholesterol kan erfelijk zijn. Wanneer in een familie meerdere personen een zogenaamd hoog LDL-cholesterol hebben, kan er sprake zijn van Familiaire Hypercholesterolemie (FH). Personen met FH hebben een sterk verhoogde kans op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. In Nederland zijn naar schatting 70.000 mensen met FH. Steeds meer mensen zijn hiervan op de hoogte en worden behandeld. Inmiddels zijn ruim 28.000 personen via het bevolkingsonderzoek van de StOEH opgespoord. Maar er is nog steeds een groot deel van deze 70.000 personen onbekend met deze ziekte en wordt niet of onvoldoende behandeld.

Kijk voor meer informatie op de website van LEEFH.