Onze medewerkers

Ons team bestaat uit een cardioloog, cardiochirurg, gespecialiseerde verpleegkundigen, beweeg- en voedingsdeskundigen.

dr. Janneke Wittekoek

cardioloog

Janneke-Wittekoek-cardioloog-256x182
Janneke Wittekoek is cardioloog, gezondheidswetenschapper en oprichtster van de Heartlife Kliniek. Zij volgde haar opleiding in het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam en heeft langere tijd in het buitenland gezeten om zich verder te specialiseren in preventie van hart- en vaatziekten. Zij schreef een proefschrift over erfelijk verhoogd cholesterol en is sinds 2014 medisch directeur bij Stichting LEEFH.

Verder heeft zij een bijzondere interesse in het vrouwenhart en is zij actief in de werkgroep Hart voor Vrouwen van de Nederlandse Hartstichting. Daarnaast is zij lid van de commissie Cardiovasculaire Preventie en Hartrevalidatie van de Nederlandse Vereniging Van Cardiologie (NVVC). Haar passie voor preventie en het vrouwenhart uiten zich onder andere door het geven van talloze lezingen en presentaties door het hele land.
Literatuur:
Het Vrouwenhart Begeerd maar Miskend: Leidraad Cardiovasculair Risicomanagement bij Vrouwen.

Media

Dr. Janneke was te zien op TV bij het medisch infotainment programma ‘De Dokters’ van RTL4 en het programma ‘Je Lijf Je Leven’ van RTL 4.’Het vergoten van medische kennis bij het publiek, op een luchtige, leuke manier, is een van de belangrijkste eerste stappen in een succesvol preventiebeleid’. Op dit moment werkt dr. Janneke Wittekoek mee aan het programma ‘Hoe word ik honderd’. 
Bekijk hier het LinkedIn-profiel van dr. Janneke Wittekoek.

Tonnie Sluijter

kliniek manager

Tonnie-Sluijter-kliniek-manager-256x182
Mijn naam is Tonnie Sluijter, ik ben als kliniekmanager werkzaam bij de HeartLife Klinieken.

Samen met Janneke Wittekoek heb ik de dagelijkse leiding over de kliniek en haar medewerkers. U kunt bij mij terecht voor al uw vragen over de verschillende behandelingen die HeartLife Klinieken biedt. Tevens ben ik hartfunctielaborant en in die hoedanigheid verricht ik de cardiologische onderzoeken zoals de inspanningstesten, ecg’s, holter registraties en 24-uur bloeddrukmetingen.

Lees het LinkedIn-profiel van Tonnie hier.

Marianne Havik

Gespecialiseerd Verpleegkundige en Running coach

Marianne 3Mijn naam is Marianne Havik en ik ben bij HeartLife Klinieken werkzaam als verpleegkundige. U kunt bij mij terecht voor al uw vragen over de verschillende behandelingen die HeartLife Klinieken biedt.

Als gespecialiseerd verpleegkundige verricht ik cardiologische onderzoeken en begeleid ik patiënten met de uitvoering van de ThuisMeetApp. Op maandagmiddag heb ik mijn (telefonisch) spreekuur waar u terecht kunt voor vragen en advies.

Daarnaast ben ik actief als running coach bij de HeartLoop Club. Samen met Dr. Janneke geven wij (hard)looptrainingen met leuke bootcamp oefeningen, zodat u op een leuke manier aan uw conditie kunt bouwen.

Bekijk hier het LinkedIn-profiel van Marianne.

 

Sanne Bernhart

Medical Lifestyle Coach

Foto Sanne BernardtSanne is lifestyle coach en integraal personal trainer. Sanne begeleidt volwassen en kinderen in een gezond en fit leven. Ze studeerde voedings- en bewegingsleer en is opgeleid tot yoga-, meditatie docent. Met plezier en humor geeft ze lessen en trainingen die haar cliënten als vanzelf in een ander ritme brengen. Balans in lichaam, geest en voeding is Sanne’s motto, waarin ruimte is voor genieten van alles dat het leven te bieden heeft, zolang het bewust ervaren wordt. Vanuit deze achtergrond ondersteunt Sanne Bernhart de HeartLife Klinieken in het vinden en verkrijgen van een gezonde leefstijl, zowel preventief als in een traject.

Meer informatie kunt u vinden op Sanne’s profiel op LinkedIn.

dr. Alaaddin Yilmaz

cardio-thoracaal chirurg

Alaaddin-Yilmaz-cardio-thoracaal-chirurg-256x182
Alaaddin Yilmaz is een internationaal gerenommeerd expert op het vlak van ‘minimaal invasieve’ (‘sleutelgat’) operaties. Dankzij zijn kennis en ervaring kunnen voortaan nagenoeg alle hartoperaties ook op endoscopische wijze (‘kijkoperatie’) gebeuren.

Dr. Alaaddin Yilmaz volgde zijn opleiding tot chirurg in Gent en specialiseerde daarna in de hartchirurgie in het wereldbefaamde St. Antonius Ziekenhuis in het Nederlandse Nieuwegein. Hier werkte hij de afgelopen zeven jaar als staflid en voerde de laatste jaren meer dan 500 hart- en longoperaties per jaar uit.

Dr. Yilmaz ontwikkelde zelf een aantal minimaal invasieve technieken en evolueerde tot expert in de minimaal invasieve cardiothoracale chirurgie. Hij kreeg nationale bekendheid toen hij in 2010 een openhartoperatie uitvoerde, die live op de nationale Nederlandse televisie (NOS1) door 1,5 miljoen mensen werd gevolgd. Bekijk de hartoperatie hier.

Expertisecentrum

Dr. Yilmaz: ‘Er zijn verschillende soorten hartoperaties: overbruggingsoperaties van dichtgeslipde aders, aortaklepoperaties, mitralisklepoperaties en chirurgie om hartritmestoornissen te behandelen. Het is mogelijk om al deze operaties volledig op minimaal invasieve wijze uit te voeren.’

Gezien de grote voordelen die de techniek heeft, wil HeartLife deze operaties meer onder de aandacht brengen en aan zoveel mogelijk patiënten die hartchirurgie moeten ondergaan aanbieden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@heartlife.nl of bellen naar 030-4100 201.

Lees hier het LinkedIn-profiel van dr. Alaaddin Yilmaz.

Bekijk hier een gesprek met Dr. Yilmaz over sleutelgat-hartchirurgie.

Expertise Centrum voor hart en Gezondheid