Leefstijl & Preventie

Gezondheid is een groot goed. Iedereen weet dat de gezondheid van hart en bloedvaten wordt bedreigd door allerlei slechte gewoonten, zoals roken, te vet eten, te weinig lichaamsbeweging en stress.

HeartLife biedt (para-)medische begeleiding aan op het gebied van leefstijl- en gezondheidsbevordering, altijd onder supervisie van de cardioloog. Het leefstijl- & preventieaanbod bestaat onder meer uit leefstijlbegeleiding, fysiotherapie en de Heart Fit Club. Regelmatig organiseert HeartLife interessante workshops en lezingen over diverse gezondheidsthema’s.

Medische leefstijlbegeleiding

Wat betekent het voor u om lekker in uw vel te zitten? Dat u genoeg energie hebt om de dingen te doen die u wilt doen? Dat u slank en fit bent?

Op basis van uw hulpvraag, wensen en behoeften wordt een traject op maat ingericht. We houden daarbij ook rekening met de resultaten van uw hart- en vaatonderzoek bij HeartLife. In zo’n traject kan bijvoorbeeld uw voeding onder de loep worden genomen of wordt een plan gemaakt om uw conditie te verbeteren. Vervolgens gaat u hiermee aan de slag onder begeleiding van onze leefstijlspecialist Annemarijn Glasbergen.

Leefstijlbegeleiding bieden we aan in zogenaamde HeartLife Memberships vanaf €99,95- per maand.

 

  • het Total FIT Membership van een jaar bestaat uit 4 modules: Bewegen, Ontspanning, Eten en Gedrag,
  • het Priority FIT Membership duurt een half jaar en
  • losse modulen van 3 maanden zoals een Food- of Physical FIT Membership.

Gedurende de looptijd van de Memberships blijven de leefstijlspecialist en cardioloog in contact om het proces te borgen.

Neem gerust contact op met leefstijlspecialist Annemarijn Glasbergen via aglasbergen@heartlife.nl of 06 – 41 987 123. En bekijk hier een overzicht van de kosten.

Fysiotherapie

Onder leiding van een fysiotherapeut leert u uw fysieke grenzen kennen en vergroten. Belangrijke risicofactoren als inactiviteit, verhoogde bloeddruk en cholesterol, overgewicht, roken en ongezonde voedingsgewoonten kunnen worden beïnvloed. Het doel van het programma is uw risico’s op hart- en vaatziekten te verminderen door uw lichamelijke gesteldheid te verbeteren (spanningsvermindering, lichaamsbewustwording en ademhalingsregulatie).

Ook na bijvoorbeeld een hartrevalidatieprogramma in het ziekenhuis, is het belangrijk om lichamelijk actief te blijven.

De fysiotherapie in relatie tot hart- en vaatklachten kan bestaan uit verschillende elementen, bijvoorbeeld:

  • optimaliseren van het inspanningsvermogen
  • afstemmen van de belasting in relatie tot de belastbaarheid;
  • verminderen van vermoeidheid, kortademigheid en inactiviteit;
  • leren kennen van fysieke grenzen;
  • leren omgaan met fysieke beperkingen;
  • overwinnen van angst voor lichamelijke inspanning;
  • ontwikkelen/onderhouden van actieve leefstijl.


Heart Fit Club

Patiënten van HeartLife zijn van harte welkom om elke dinsdag om 17:30 uur mee te doen aan de sportieve buitentraining onder begeleiding van Janneke Wittekoek en/of Annemarijn Glasbergen.

De training bestaat uit conditie-, -kracht, en stabiliteitsoefeningen. Op basis van de uitkomsten van het hart- en vaatonderzoek kan worden bekeken of u kan deelnemen aan de trainingen.

Workshops en activiteiten

HeartLife biedt regelmatig interessante, energieke en interactieve programma’s aan waarin gezondheidsthema’s aan bod komen. Hieronder vindt u een overzicht van de geplande activiteiten:

– HeartLife Health Day

De HeartLife Health Day is een interactie en energieke dag met verschillende workshops en presentaties op het gebied van voeding, beweging en gedrag.

HeartLife Health Day – Winter Fit Edition 25 november

Op zaterdag 25 november heeft de HeartLife Health Day – Winter Fit editie plaats gevonden op Golfclub Amelisweerd in Utrecht. De winter fit editie stond geheel in het teken van fit en vitaal de winter doorkomen.

Het was een inspirerende en mooie dag met workshops en presentaties van dr. Janneke Wittekoek, gezondheidswetenschapper Annemarijn Glasbergen, atleet Bert Ruitenbeek, coach Geraldine Schoonderbeek en ervaringsdeskundige Geraldine Hallie.

Klik hier voor foto’s van de HeartLife Health Day.

Flyer HeartLife Health Day

Bekijk foto’s van de HeartLife Health Day – Summer Fit Edition 1 juli 2017