In featured

AED_logo

HeartLife Klinieken organiseert regelmatig BLS/AED trainingen voor huisartsen, doktersassistenten, praktijkondersteuners maar ook aan bedrijven en particulieren.

Komt u beroepshalve? Dan vergoedt uw werkgever vaak de kosten van de cursus. Wilt u als particulier leren reanimeren met gebruik van een AED? Ook dan kunt u zich inschrijven voor een cursus. Als u aanvullend verzekerd bent dan vergoed in sommige gevallen de ziektekostenverzekering (gedeeltelijk) de kosten. (informeer hiernaar bij uw verzekering). De cursus duurt ongeveer 3 uur en heeft een maximaal aantal deelnemers van 6 personen.

ERC/NRR gecertificeerd

Alle cursussen zijn ERC/NRR gecertificeerd en voor beroepsgroepen geaccrediteerd voor 3 punten, na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat van deelname dat wordt geregistreerd bij de NRR (nationale reanimatie raad). Het bedrag van € 25,00 is inclusief BLS/AED handout, registratie NRR, koffie, thee en frisdrank.

Praktijkgerichte cursus

In de praktijkgerichte cursus leert u hoe u iemand met een hartstilstand zo effectief mogelijk kunt helpen. Naast een training op het gebied van hartmassage en beademing krijgt u ook instructies over de AED (Automatische Externe Defibrillator). Met dit apparaat geeft u het slachtoffer een kleine elektrische schok waarmee het hart weer op gang kan worden gebracht. Hierdoor wordt de overlevingskans van het slachtoffer aanzienlijk vergroot. De cursus Reanimatie & AED van HeartLife Klinieken is geschikt voor iedereen.

  • De onderwerpen die tijdens de cursus worden behandeld zijn

De behandeling van vitale functies, benadering bewusteloos slachtoffer, controle bewustzijn en ademhaling, reanimatie, techniek van de AED, toepassing van de AED.

  • Na het volgen van de cursus heeft u kennis over

Hoe u het slachtoffer benadert, het bewustzijn en de ademhaling beoordeelt, hoe u hartmassage en beademing uitvoert en hoe u een AED veilig gebruikt.

Waarom leren reanimeren?

Elke week worden 300 Nederlanders getroffen door een hartstilstand. Slechts 5 tot 10 procent van de slachtoffers overleeft. Door het slachtoffer onmiddellijk te reanimeren en hierbij gebruik te maken van een AED (Automatische Externe Defibrillator) kan dit percentage worden verhoogd naar 50 tot 70 procent. Dit betekent dat elke week 100 tot 150 mensen extra gered kunnen worden! Volg daarom de cursus Reanimatie & AED.

Data

De volgende cursussen in 2016 staan gepland op:

woensdag 17 februari van 13.00 tot 16.00 uur

woensdag 2 maart van 13.00 tot 16.00 uur

woensdag 13 april van 13.00 tot 16.00 uur

 

Hou onze website in de gaten voor de data na de zomervakantie, of stuur een mail naar info@heartlife.nl

 

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.