In Uncategorized

reanimatie-3-1600x900

Met de juiste hulp kunnen meer mensen een hartstilstand overleven

Elke week krijgen 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand, hiervan overleeft 10 % het. Weet u wat u moet doen als iemand een hartstilstand krijgt? De eerste 6 minuten bij een hartstilstand zijn cruciaal, als er dan de juiste hulp wordt gegeven kunnen veel meer mensen een hartstilstand overleven.

Reanimatieonderwijs op middelbare scholen

Reanimatie door omstanders verdubbelt de kans op overleving na een hartstilstand. De Hartstichting wil daarom dat op iedere middelbare school in Nederland reanimatieonderwijs wordt gegeven. Reanimatie door omstanders verdubbelt de kans op overleving na een hartstilstand. De Hartstichting wil daarom dat op iedere middelbare school in Nederland reanimatieonderwijs wordt gegeven. Door structureel reanimatieonderwijs kunnen we ervoor zorgen dat een hele nieuwe generatie leert reanimeren en hierdoor levens kan redden. De hartstichting streeft ernaar om in oktober minstens 40.000 handtekeningen te hebben, om zo reanimatieonderwijs op de politieke agenda te krijgen.

AED cursussen bij HeartLife

HeartLife Klinieken steunt deze petitie en vind het zeker belangrijk dat er op middelbare scholen reanimatieonderwijs wordt gegeven. Wij bieden al AED cursussen aan voor zorgverleners, bedrijven particulieren en zouden in de toekomst ook graag op middelbare scholen langs gaan.

Klik hier om de petitie te tekenen!

Foto: www.hartstichting.nl

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.