In blog

Met deze tropische temperaturen kunnen we wel wat verkoeling gebruiken. En bij zomer denk je al snel aan strand en ijs. Veel ijssoorten bevatten enorm veel toegevoegde suikers. Natuurlijke fruitsuikers zijn altijd beter dan toegevoegde suikers. Daarom drie gezonde ijs-recepten zodat je in een handomdraai zelf gezonde ijsjes kunt maken!

IJs

Yoghurt-Framboos- Bosbessen ijs

Ingredienten voor 10 stuks:
– 500 ml (magere) Griekse Yoghurt
– 3 theelepels honing
– 100 gram bosbessen
– 100 gram frambozen
– 1 theelepel vanille extract
– IJsvormpjes (Hema, Action, AH)

Bereiding:
Mix de yoghurt, vanille en honing in de blender en gebruik de helft van dit mengsel om de helft van het ijsvormpje te vullen. Vervolgens mix je het resterende gedeelte van de yoghurt met de frambozen en bosbessen. Haal het ijsvormpje uit de vriezer, voeg het mengsel toe en stop het geheel terug in de vriezer voor 3 a 4 uur. Geniet!

greenacolada2_zps4ff4f0d0

Spinazie-Mango-Banaan ijs

Ingredienten voor 10 stuks:
– 1 mango
– 1 banaan
– 2 handjes gewassen spinazie
– 2 dl water
– IJsvormpjes (Hema, Action, AH)

Bereiding
Misschien moet je even wennen aan het idee van spinazie in uw ijs, maar deze groene monsters zijn heerlijk. Snijd de mango en banaan in stukjes, mix met de spinazie en water. Voeg eventueel nog wat kokosmelk toe. Vul vervolgens de ijsvormpjes en stop ze in de vriezer voor 3 a 4 uur.

bcb1339c2530f1adbd1fc1eca8973e4c

Ananas- Kokos ijs

Ingredienten (10 stuks)
– 1 rijpe ananas
– 200 ml kokos water
– 50 ml water
– 4 theelepels kokosrasp
– 1 nectarine
– IJsvormpjes (Hema, Action, AH)

Bereiding
Snijd de ananas en nectarine in stukjes, voeg dit samen met het kokoswater en mix. Vul de ijsvormpjes en bewaar voor 3 a 4 uur in de vriezer.

Recent Posts
Janneke Wittekoek