In media

inspanningsonderzoek

Oktober 2014- Uit recent Amerikaans onderzoek is gebleken dat een paar minuten hardlopen per dag, al de kans op hart- en vaat ziekten kan verkleinen. U hoeft echt niet direct een halve marathon te lopen, 5 tot 10 minuten snel wandelen is al voldoende. De Amerikaanse Sport cardioloog Dermot Phelen van Cleveland Clinic Sports zegt hierover het volgende: “Hardlopen vermindert de kans op een hoge bloeddruk, het bevordert uw vetpercentage en insuline gevoeligheid en verkleint de kans op diabetes.”

Lange termijn

Uit een 15 jaar durend onderzoek onder 55.000 volwassenen tussen de 18 en 100 jaar is gebleken dat hardlopers in vergelijking met niet-hardlopers 45% minder kans hebben op hart- en vaatziekten en 30 % minder kans op andere ziektes. De voordelen van hardlopen waren bij alle hardlopers hetzelfde, ongeacht hoe zwaar zij waren of hoe hard zij rende, de gemiddelde hardloper liep minder dan 10 km per uur.

Just do it

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: maar ga naar buiten en beweeg! Begin rustig aan, een kleine wandeling na het eten is al voldoende. Heet u vragen over hardlopen of heeft u een geen zin om alleen te lopen? Kom dan op donderdag van 17.00-18.00 naar de HeartLoop Club en ga samen met Dr. Janneke Wittekoek een uur bewegen!

Wilt u het gehele onderzoek lezen? Klik dan hier.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.