In blog

Henny Koster viel 8,5 kilo af in 7 weken tijd:  ‘Dat hardlopen werkt een beetje verslavend! Het is een soort kick aan het worden.”

Waardoor raakte je gemotiveerd om iets aan je leefstijl te doen?

Eind april vond ik het echt tijd om iets aan mijn leefstijl te doen. Ik had vermoedelijk corona gehad. Ik merkte dat mijn conditie achteruit was gegaan en daar wilde ik iets aan doen. Ik fiets wel en wandel met mijn hondje maar echt sportief ben ik niet. In de gewichten hangen in de sportschool vind ik helemaal niks. Toen had ik zoiets van ik ga gezonder eten en ik begin met joggen. En dat werkt dus eigenlijk verslavend ook!

Henny begin april

Hoe ben je begonnen?
Een minuut joggen en dan een of twee minuten lopen enz. Ik loop vaak een interval van 2 x 2 minuten, dan 2 x 3 minuten en dan 3 x 5 min enz. Gemiddeld loop ik dan 5 kwartier per keer. Ik ga of alleen of ik ga samen met mijn dochter. Die heeft me in eerste instantie ook mee gesleept. Samen lopen is hartstikke gezellig!

Hoe lukte het jou om nu wel de knop om te zetten?
Ik was ziek geweest en merkte dat mijn conditie achteruit was gegaan. Ook zaten er wat coronakilo’s aan. Meestal is het een bevlieging, dan ga ik wel lijnen en dan ga ik naar de sportschool, maar dat vind ik helemaal niks. Dan loop je daar maar doelloos rond op zo’n loopband. Dit keer ben ik lekker naar buiten gegaan. Wandelen in het bos in de natuur, dat is zo lekker! Ik kan het iedereen aanraden.

Je hebt ook je voeding aangepast. Waar let je op en in hoeverre ben je anders gaan eten?

Ik ben alleen, dus ik had niet altijd zin om voor mezelf te koken. Nu doe ik dat wel iedere dag. Voorheen dan at ik snel een broodje of ik bak een eitje. Nu eet ik veel meer groentes, ik eet gezonder en ik heb geen honger.

Henny nadat ze 8,5 is afgevallen

Wanneer merkte je verschil?

Nou ik woon tweehoog zonder lift en ik merk dat ik nu veel makkelijker de trap op loop zonder dat ik moet hijgen. En ik heb pasgeleden een fietstest gedaan en ik heb hem voor het eerst helemaal uit gefietst! Normaal scoorde ik altijd 100 kilowatt en nu was dat 160. Daar ben ik wel echt heel blij mee. Na de fietstest ben ik gelijk naar de fietsenwinkel gegaan en heb ik mijn elektrische fiets ingewisseld voor een normale fiets. En ik merk het aan mijn kleding! Ik ben wat kilo’s kwijt.

Vertel! Hoe heb je dat gedaan?

Ik ben 8,5 kilo afgevallen in ongeveer 7 weken. Dat is ruim een kilo per week. Ik wilde wel wat gewicht verliezen want die corona-kilo’s vlogen er ook aan. Die knop moest om. Ik was er klaar mee, ik wilde een betere conditie en beter in mijn vel zitten. 

Hoe zit het met alcohol?

Ik drink misschien 1 keer in de maand alcohol en dat blijf ik ook wel doen. Als je alles gaat ontzeggen dan is het niet meer leuk.

 

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.