In blog

Dr. Vera Yotova is cardioloog en gespecialiseerd en gepromoveerd in echocardiografie. Ze heeft er sinds 1 juni 2019 voor gekozen om zich in te zetten bij HeartLife Klinieken als cardioloog. Dr. Vera Yotova is specialist in het maken van echo’s van de halsslagader. Ze volgde haar opleiding tot cardioloog aan de medische academie in Sofia, Bulgarije. Ze heeft gewerkt in oa. het St. Antonius Ziekenhuis en Radboud UMC. Dr. Vera Yotova werkt op maandag en dinsdag bij HeartLife. Naast haar werkzaamheden in onze kliniek is ze ook werkzaam bij medisch centrum Pre-scan.

Dr. Vera Yotova

Hoe ben je bij HeartLife gekomen?
Een tijdje terug heb ik het boek van dr. Janneke Wittekoek cadeau gekregen. Ik las het boek en was verkocht door haar passie en inzet voor cardiologie en het vrouwenhart. Heel toevallig zag ik een paar maanden later een vacature voor cardioloog op de website. Ik reageerde, mocht langskomen voor een gesprek en werd aangenomen.

Waarom is het belangrijk dat er meer aandacht voor het vrouwenhart komt?
Ik vind elk hart belangrijk. Maar het vrouwenhart verdiend extra onderzoek en gelukkig is de aandacht voor het vrouwenhart de laatste jaren flink toegenomen. Het wordt eindelijk duidelijk dat er verschillen tussen mannen en vrouwen-harten zijn. Als arts leer je je hele leven nieuwe dingen bij. Ik vind het belangrijk dat er aandacht komt voor het vrouwenhart en dat we onderzoek blijven doen naar de verschillen.

Hoe zijn de eerste twee maanden bij HeartLife gegaan?
De manier van werken en de aanpak van HeartLife bevalt mij goed. We kijken niet alleen naar het hart, maar ook naar andere elementen als leefstijl, mentale klachten en fysieke ongemakken. Er wordt naar het totaalplaatje gekeken, waardoor we de patiënten beter kunnen helpen. Persoonlijk vind ik het belangrijk dat je echt de tijd kunt nemen voor een patiënt en bij HeartLife krijg ik daar de kans voor. Het persoonlijke contact staat bij HeartLife erg hoog en ik vind dat een prettige manier van werken.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik hou erg van reizen. Samen met mijn man maak ik graag reisjes. Ik vind een goede voorbereiding belangrijk en ik vind het een uitdaging om uit te zoeken waar we naar toe kunnen gaan. Ook vind ik het leuk om na afloop een foto-album te maken. Verder ga ik een paar keer per week naar de sportschool. Fietsen naar het werk lukt helaas niet, want ik woon in Nijmegen. Dan ben ik uren onderweg haha.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.