In Uncategorized

Tijdschrift Margriet bestaat 80 jaar en viert dat met een “ode aan de kracht van de vrouw”. Ter ere van de 80-jarige verjaardag is op 1 november in het Amsterdam Museum de expositie ‘Gewoon Stoer’ geopend waarvoor fotografe Sacha de Boer in opdracht van het tijdschrift tachtig stoere vrouwen heeft geportretteerd.  Vrouwen zoals Prinses Laurentien, Gerdi Verbeet, Ellie Lust, Natasja Froger en ook dr. Janneke Wittekoek is vastgelegd voor deze speciale expositie.

Bijzonder levensverhaal

Het zijn vrouwen met een bijzonder levensverhaal. Vrouwen die het verschil maken. ,,Het zijn vrouwen die iets van een droom hebben nagemaakt, niet voor zichzelf, maar voor een ander, zei Prinses Laurentien op de opening van de expositie. ,,Deze vrouwen staan symbool voor de grote innerlijke kracht van zó veel vrouwen in Nederland,” vertelt hoofdredacteur Leontine van den Bos.

Amsterdam Museum

De expositie ‘Gewoon stoer’ is van 2 november 2018 tot en met 10 maart 2019 te zien in het Amsterdam Museum. Maar een selectie van de foto’s is ook buiten het museum te vinden. Zo is er ook een reizende expositie op de leukste pleien in Amsterdam, Groningen, Rotterdam en Den Haag.

Foto’s in Hoog Catharijne

Momenteel hangt Dr. Janneke Wittekoek samen met een aantal andere stoere vrouwen midden in het hart van Nederland, in Hoog Catharijne. Als je vanaf het Centraal station via Hoog Catharijne richting Catharijne Singel/Moreelse park loopt (richting de Action/Albert Heijn) zal je de foto’s tegenkomen. De foto’s zullen te zien zijn tot 3 december.

Benieuwd naar de foto’s? Neem een kijkje. 

Tegelijkertijd met de expositie heeft weekblad Margriet een jubileumnummer samengesteld door een speciale jongere redactie met meiden tussen de twaalf en twintig jaar oud.

Het jubileumnummer van Margriet ligt vanaf 1 november in de winkel.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.