In Uncategorized

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Heeft u in 2019 nog dezelfde zorg nodig als in 2018? De aanvullende verzekeringen kunnen er volgend jaar anders uitzien dan in 2018.

Vergelijkingssites mede betaald door verzekeraars

Onderzoek heeft uitgewezen dat iedereen de zorgverzekering belangrijk vindt maar dat slechts 4,2% daadwerkelijk overstapt naar een andere zorgverzekeraar. Waarom is dat? Allereerst omdat het onmogelijk lijkt om echt te vergelijken; immers vergelijkingssites worden mede betaald door de verzekeraars dus gaat het wel eerlijk? Ten tweede denken mensen dat het lastig is om over te stappen, dit is niet het geval er is bij alle verzekeraars een overstapservice: de nieuwe verzekering zegt de oude op. Overstappen kan in principe tot 1 januari van het volgende jaar (dus uiterlijk tot en met 24:00 op 31 december). Ten derde denken mensen dat zij wellicht niet worden geaccepteerd omdat zij al een (chronische) aandoening hebben; dit is niet zo, de basisverzekering heeft voor iedereen acceptatieplicht. Verzekeraars hanteren in sommige gevallen echter een medische acceptatie voor de aanvullende verzekering en/of tandartsverzekering.

Bij HeartLife krijgen wij veel vragen over welke verzekering wij aanraden, hier kunnen wij geen uitspraak over doen immers iedereen heeft een andere zorgbehoefte.

Wilt u weten welke verzekering het beste bij u past? Dan raden wij u aan om de website Zorgkiezer te bezoeken. Hier vindt u begrijpelijke en onafhankelijke informatie over het zorgstelsel. Met behulp van de ‘overstaphulp’ helpen ze u bij het nemen van de juiste beslissing.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.