In Uncategorized

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft laat weten dat een aantal medicijnen met daarin de werkzame stof losartan wordt teruggeroepen. Dit vanwege een ongewenste stof (NMBA) in een beperkt aantal partijen van deze medicijnen.

NMBA is een stof die geclassificeerd is als ‘waarschijnlijk kankerverwekkend’. De hoeveelheden NMBA die in losartan zijn gevonden, zijn gering. De kans dat iemand daadwerkelijk kanker krijgt bij gebruik van de verontreinigde medicijnen is erg klein.

Om welke geneesmiddelen gaat het?

Niet alle medicijnen met losartan worden teruggeroepen. Het gaat om een beperkt aantal partijen waarin verontreiniging met de stof NMBA is gevonden. En om een aantal partijen waarvan de testgegevens nog niet bekend zijn. Zie voor meer informatie dit document.

Wat betekent dit voor patiënten?

Het gaat om een terugroepactie op patiëntniveau. Mensen die losartan uit de betreffende partijen gebruiken, kunnen hun medicijnen kosteloos omruilen bij hun apotheek. AlsAlle betreffende gebruikers worden hierover benaderd door hun apotheker. Die zal hen verder informeren.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.