In blog, Menubalk

Ik ben geen man! laat zien waarom legio vrouwen nog altijd in medisch niemandsland ronddolen. Het is tijd voor meer gendersensitieve zorg, stelt journalist Mirjam Kaijer. Ze was 10 jaar op zoek naar een verklaring voor haar onverklaarde klachten. Uiteindelijk bleek een goedaardige tumor van de bijschildklier de oorzaak te zijn. Tijdens het schrijven van haar boek ontdekte ze dat veel andere vrouwen ook met onverklaarde klachten worstelen. Janneke Wittekoek is ook geïnterviewd voor het boek en noemt het ‘verplicht leesvoer voor iedere vrouw (en hulpverlener).’

Man- vrouwverschillen in de zorg

‘Ik ben geen man!’  is een pleidooi voor meer persoonlijke geneeskunde en beter wetenschappelijk onderzoek naar man-vrouw verschillen in de zorg. Ik ben geen man! is een aanrader voor elke hulpverlener en een bemoedigend en inspirerend voorbeeld voor vrouwen die in onze gezondheidszorg zijn verdwaald: geef nooit op!

Petitie voor meer onderzoek naar gezondheidsklachten bij vrouwen

Nog steeds is er meer onderzoek naar (onverklaarde) gezondheidsklachten bij vrouwen nodig en daarom is Mirjam de Kaijer een petitie gestart. 

Veel vrouwen hebben langdurige gezondheidsklachten die niet adequaat worden behandeld, soms onterecht gepsychiatriseerd en afgedaan als burn-out, stress of: het zit tussen je oren. Onvoldoende kennis over vrouwspecifieke ziektes, of sekse- en genderverschillen bij algemene ziektes is de oorzaak.

HeartLife en Janneke Wittekoek ondersteunen de petitie. Klik hier om de petitie te tekenen.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

HeartLife Magazine