In blog

Ga naar buiten!

Ja, het is koud en vroeg donker, maar laat je niet weerhouden om naar buiten te gaan voor een extra frisse neus. Daglicht is een ‘voedingsbron’: het geeft ons energie en we worden er blij van. Vitamine D is één van de weinige vitamines die ons lichaam zelf aan kan maken. Het wordt aangemaakt in de huid onder invloed van zonlicht. Een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking heeft een tekort aan vitamine-D en dat kan vervelende gevolgen hebben voor je gezondheid. Vitamine-D heeft een belangrijke invloed op onze spierfunctie, botten, hersenwerking en hart en vaatziekten.  En frisse lucht zorgt voor een heldere geest en meer concentratie.

Beweeg!

Open haard aan en lekker met een dekentje op de bank hangen. Vooral in de winter is bankhangen een aangename tijdsbesteding. Juist in de winter is het belangrijk om voldoende te bewegen. Geen zin om door de kou naar buiten te gaan? Plan dan thuis een 7-minute work-out in. Door lichaamsbeweging maak je dopamine aan en dat is het gelukshormoon dat je nodig hebt om lekker in je vel te zitten. Met bewegen geeft je je immuunsysteem een boost en dit kan helpen om die vervelende griep te voorkomen. Wil je op een leuke manier aan je conditie werken? Onze kliniek assistente en tevens power walking trainer Angela van der Venne geeft elke dinsdagmiddag een intensieve power walk les.

Blijf genoeg water drinken

Ook in de winter zweet je. Zorg ervoor dat je voldoende water blijft drinken om uitdroging te voorkomen. Als je een vochttekort hebt kun je je moe en duf voelen. Geen zin in koude bekertjes water? Kies dan voor thee.

Eet genoeg groente

Grote kans dat je in de winter net iets meer trek hebt in lekkere dingen. Maar een dieet van warme chocolademelk, koekjes en kaasjes is niet erg bevorderlijk voor je gezondheid. Het is ook niet heel gek dat je in de winter meer trek hebt in eten. Onderzoekers van de University of Exeter kwamen erachter dat we vanouds zijn gewend om in de winter meer vet op te slaan. Vroeger was er in de winter vaak minder te eten en als er dan een keer genoeg eten was, moest er voldoende worden gegeten. Extra trek? Maak dan een een gezonde soep van verse groenten (pompoen, pastinaak of zoete aardappel), perfect om als extra te eten voor je lunch of avondeten. Of snack met mandarijnen, snoeptomaatjes, wortels of een handje noten.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Kerst