In blog

De sportscholen zullen de komende tijd nog wel even dicht blijven. Toch hoeft dat geen excuus te zijn om niet te bewegen. Ook thuis kun je op allerlei manieren aan de slag! We hebben vijf leuke apps voor je op een rij gezet.

7 minute work-out

Heb je weinig tijd maar wil je toch iets van beweging doen? Dan is de 7-minute app ideaal voor jou! Met deze app kun je verschillende work-outs doen en zoals de naam al doet vermoeden duurt een work-out gemiddeld 7 minuten. Ideaal om even snel te doen voor het ontbijt, tussen het thuiswerken door of s’avonds. Er zijn verschillende work-outs gericht op andere spiergroepen. Zo kun je gericht trainen op je armen, benen, core, billen of gewoon je hele lichaam! De app bevat 12 oefeningen en je kunt zelf kiezen welk deel van je lichaam je wilt trainen.

Beschikbaar in de App-store en Google Play.

 

Fitify
Al meer dan 5 miljoen mensen gebruiken de app Fitify. In 2019 won de app een prijs voor beste app. Je kan zelf een work-out en de duur van de les kiezen. Vervolgens krijg je een mooie hd-video te zien en kun je thuis mee trainen zonder gewichten (je traint met je eigen lichaamsgewicht). Doe mee met meer dan 5 miljoen mensen die oefenen met work-outs en programma’s van Fitify. Bij ons kun je thuis trainen alleen op lichaamsgewicht (geen apparaten!).

Beschikbaar in de App-store en Google Play

 

Nike Training Club

Bij de Nike Training Club kies je van tevoren een doel en vervolgens word je work-out daarop aangepast. Tijdens de training krijg je instructies van een trainer en de oefeningen worden stap-voor-stap uitgelegd via een instructie video.

Beschikbaar in de App-store en Google Play, ook kun je de video’s op YouTube vinden.

Daily Yoga

Ontspanning is net zo belangrijk als ontspanning! Dus pak je yogamat maar uit de kast want met Yogify kun je meer dan 40 yogasessies volgen en zo’n 300 verschillende houdingen uit proberen. De app bevat ook gratis achtergrondmuziek!

Beschikbaar voor iOS en Apple. Klik hier.

Sworkit

Deze app wordt door verschillende blogs verkozen als beste work-out app! De app is helemaal gratis en biedt tot wel 230 verschillende oefeningen. Zo kun je kiezen uit krachtsoefeningen, cardio, yoga of stretch. Kies je voor kracht? Dan kun je ook weer een selectie maken om je hele lichaam, bovenlichaam of onder lichaam te trainen. Daarnaast wordt ook je voortgang bijgehouden en weet je dus aan het einde van de maand precies hoeveel tijd je gesport hebt.

Beschikbaar voor iOS en Apple. Klik hier.

Extra tips voor motivatie

  • Ruim je huis op, met schoonmaken verbrand je ondertussen ook calorien.
  • Doe de work-out samen met iemand anders uit gezin. Woon je alleen? Spreek dan via FaceTime af met een vriend of vriend (in) om tegelijkertijd de work-out te starten
  • Draag je mooiste sportkleding. Hup, weg met dat oude verwassen pyjama shirt. Kleed je mooi aan en ga ervoor!
  • Plan je work-out. Het is gemakkelijk om thuis andere dingen te gaan doen in plaats van te gaan sporten (lees: Netflix kijken), daarom kun je je workouts het beste inplannen alsof het afspraken zijn.

 

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.