In blog

De media staat de laatste tijd bol van artikelen die aandacht besteden aan de gezondheidswinst die te bereiken is met een gezonde leefstijl. Juist ten tijde van corona kun je beter fit en slank zijn dan rokend met veel overgewicht. Al jaren pleit ik voor een gezonde leefstijl om ziektes te voorkomen maar door de komst van corona lijkt het pas echt goed door te dringen. Ik word dan ook blij van alle lockdown-lopers die ik tegenkom. Wil je ook beginnen met hardlopen maar weet je niet hoe? Ik geef je graag wat tips.

Waarom hardlopen?

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat een paar minuten hardlopen per dag, al de kans op hart- en vaat ziekten kan verkleinen. Je hoeft echt niet direct een halve marathon te lopen, 5 tot 10 minuten snel wandelen is al voldoende. De Amerikaanse Sport cardioloog Dermot Phelen van Cleveland Clinic Sports zegt hierover het volgende: “Hardlopen vermindert de kans op een hoge bloeddruk, het bevordert uw vetpercentage en insuline gevoeligheid en verkleint de kans op diabetes.”

Als je een tijdje aan hardlopen doet, raakt je lichaam gewend aan een hoger energieverbruik en gebruikt het je energie steeds efficiënter. Ook leidt dit tot een betere gezondheid van je hart en een hartslag die minder snel stijgt als je je inspant.

Een wandeling met de hond kan ook al goed zijn.

Just do it

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: maar ga naar buiten en beweeg! Begin rustig aan, een kleine wandeling na het eten is al voldoende.

Stappenplan beginnen met hardlopen. Klik hier

Stappenplan 5 km hardlopen. Klik hier.

Let op de volgende regels!

Een anti-stress, detox- en immuunversterkend loopje wordt een noodzaak in de nieuwe wereld. Neem je wel de volgende regels in acht:

1. Wees bewust van besmetting via drukknoppen bij oversteekplaatsen en het bankje in het park waar je je oefeningen doet. Was goed je handen na je loopje en raak je gezicht niet aan. 

2. Neem je eigen water mee

3. Ren alleen of naast elkaar met anderhalve meter ertussen

4. Als je met anderen loopt ga niet spugen of snuiten.

5. Ren met mate, d.w.z. put jezelf niet uit dat komt je weerstand niet ten goede.

Recommended Posts
Comments
pingbacks / trackbacks
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.