In Uncategorized

Vanwege de ontwikkelingen omtrent het coronavirus heeft HeartLife Klinieken maatregelen genomen eventuele besmetting (voor zover mogelijk) te voorkomen. De maatregelen houden het volgende in:

  • Heeft u (lichte) klachten zoals koorts, hoesten, kortademigheid of andere griepverschijnselen?
  • Heeft u in uw directe omgeving mensen met een verdenking op besmetting met het coronavirus?

Dan kan uw afspraak bij Heartlife Klinieken GEEN doorgang vinden! Wij benaderen al onze patiënten actief telefonisch en via de mail met deze vragen. De veiligheid van onze zorg is mede afhankelijk van uw medewerking!

Verder vragen wij in het kader van uw en onze veiligheid om geen partner, begeleider of kinderen mee te nemen naar de kliniek. Ook vragen wij u om bij binnenkomst een mondkapje te dragen.

Alle Nederlanders met Covid-19-achtige klachten kunnen zich vanaf 1 juni op zeer korte termijn laten testen bij een GGD in de buurt. Via een nieuw gratis landelijk telefoonnummer kan een afspraak voor de volgende dag worden gemaakt. Het nieuwe telefoonnummer 0800-1202 is zeven dagen per week tussen acht uur ‘s ochtends en acht uur ‘s avonds bereikbaar.

Deze tests niet zijn voor het meten van antistoffen in het lichaam en of mensen immuniteit tegen de ziekte hebben opgebouwd. Deze test is om te kijken of je nú besmet bent.

Veelgestelde vragen

Ik ben hartpatiënt en gebruik medicatie. Kan ik mij ondanks mijn hartklachten en/of medicatie hiervoor gewoon laten vaccineren tegen COVID-19?
Iedereen die GEEN absolute contra-indicatie (ernstige allergie) voor een van de bestanddelen van het vaccin heeft, adviseren wij zich te laten vaccineren tegen COVID-19.

Ik gebruik een bloedverdunner (Acenocoumarol of Fenprocoumon). Kan ik mij gewoon laten vaccineren tegen COVID-19?
U krijgt de komende weken of maanden een uitnodiging voor het Corona-vaccin. Dit is een injectie in de spier. Dit kan ook bij gebruik van bloedverdunners veilig. Zeker als op het moment van het prikken de INR onder de 3.5 is.

Het advies van HeartLife is:

  • Krijgt u een uitnodiging voor het Corona-vaccin? Geef de datum door aan de trombosedienst.
  • Was de laatste INR-meting voor de vaccinatie (te) hoog (INR > 3.5)? Dan moet u zeker contact opnemen met de trombosedienst, om te zorgen dat de INR op het moment van prikken niet te hoog is.
  • Na de vaccinatie de prikplek 2 minuten stevig af (laten) drukken, niet wrijven.
    Let op: dit geldt alleen voor patiënten die bloedverdunning gebruiken en door de trombosedienst worden gecontroleerd. Alle andere bloedverdunners kunnen zonder probleem worden door gebruikt rondom de vaccinatie.
Recent Posts