In Uncategorized

Ria Schroot (69 jaar) kwam 5 jaar geleden bij HeartLife met verschillende klachten. Bijna al haar waardes waren te hoog. Ria weet als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om je leefstijl aan te passen, toch is het haar meerdere malen gelukt! Ze deelt haar succesverhaal. 

Met welke klachten kwam je bij HeartLife terecht?
Ik had een veel te hoge bloeddruk en ik had van die dikke enkels omdat ik vocht vast hield. Ik werkte destijds nog in het IHC en als ik twee trappen op moest, was ik al buiten adem. Dat was niks voor mij. Ook was ik in korte tijd meer dan 10 kilo aangekomen in gewicht. 

Hoe ben je bij HeartLife terecht gekomen?
In eerste instantie was ik met mijn klachten naar de huisarts gegaan. Ik heb zelf een medische achtergrond en had wel een beetje een idee wat er aan de hand was. Volgens mijn huisarts moest ik gewoon afvallen. Hij was eigenlijk ook tegen de verwijzing voor een cardioloog. Via via kwam ik bij HeartLife terecht en daar bleek dat er toch wel het een en ander mis was. 

Hoe ging de eerste afspraak?
Nou bijna al mijn waardes waren te hoog. Mijn bloeddruk, cholesterol en mijn gewicht. Mijn vermoeden dat ik vocht vasthield was juist. Ik slikte al langere tijd een bètablokker en ik hield vocht vast. Ik moest mijn medicatie aanpassen en kreeg Losartan voorgeschreven. Maar het bleef niet alleen bij een aanpassing van mijn medicatie, ik moest zelf ook aan de slag met mijn leefstijl. Leefstijlcoach Sanne Bernhart hielp mij op weg naar een gezonder leven.

 

Ria voordat ze 10 kilo was afgevallen

Wat heb je toen gedaan?
Ik moest meer bewegen en ik ging op mijn voeding letten, zo moest ik bijvoorbeeld koolhydraatarm eten. Het traject verliep heel goed en ik ben veel afgevallen. Door het aanpassen van mijn leefstijl en andere medicatie merkte ik dat mijn klachten langzaam aan verdwenen.

Vertel, is het je gelukt om deze gezonde leefstijl aan te houden?
Ja en nee! Ik ben een stuk bewuster gaan leven. Maar na een tijdje kreeg ik een relatie en ja liefde gaat door de maag. Samen lekker uit eten, in het weekend wijntjes drinken en een kaasplankje, je kent het wel. Ongemerkt kwamen er toch weer wat kilo’s bij. Door het aanpassen van mijn leefstijl en andere medicatie merkte ik dat mijn klachten langzaam aan verdwenen. Ik kreeg weer last van Ménière en dan eet ik heel weinig. Ik had vaak last van aanvallen die gepaard gingen met duizeligheid, misselijkheid en braken. Mijn stofwisseling werd slechter en hierdoor lukte het me ook steeds minder goed om genoeg te bewegen. 

Toch ben je onlangs weer 10 kilo afgevallen! Hoe heb je dat dan gedaan?
Met Cure4life is het mij gelukt om af te vallen. Ik ben binnen 3 maanden 10 kilo afgevallen en door dit goede resultaat hou ik het deze keer wel vol. De begeleiding is heel fijn.  Ik had nog een hele tas met kleding die ik eigenlijk niet meer paste. Maar inmiddels kan ik de kleding weer aan! Ik eet nu minder koolhydraten en veel meer groentes. 

Hoe voel je je nu?
Veel beter! Mijn BMI is niet meer te hoog, mijn cholesterol is van 7,5 naar 5,3 gegaan. Mijn bloeddruk is nog een klein beetje te hoog, maar ook daar werk ik aan. Ik voel me veel fitter en ik wil ook fit oud worden. 

Heb je tips voor andere mensen?
Blijf in jezelf geloven. Bij mij is het de ene keer ook moeilijker dan de andere. Maar je moet gewoon beginnen met een verandering en niet uitstellen. Ook moet je niet teleurgesteld zijn als het een dag wat minder gaat. Verder heb ik nog als tip om veel te variëren met groenten, je kan eigenlijk onbeperkt groenten eten. Voorlopig let ik nog even goed op wat ik eet. Over een tijdje mag ik wel wat vaker zondigen. Ik ben een bourgondiër en ik hou van lekker eten, dus ik zorg er ook voor dat wat ik eet ook echt lekker is. 

Recommended Posts
Comments
pingbacks / trackbacks
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

covid2